Send besked

Alberts

Goa - Indiens perle

Tag med Albert´s Teambuilding til en uforglemmelig tur til Goa.
– en helt unik mulighed for natur, farver, mad og kultur.

Indhent et tilbud her

    Vi vender tilbage hurtigst muligt på din henvendelse.

    Goa

    Goa er Indiens mindste delstat og var indtil 1961 portugisisk koloni. Beliggenheden ud til det Arabiske Hav gjorde området særdeles attraktivt for de europæiske kolonimagter, portugiserne kom først og de koloniserede således Goa i 1510. Både arkitektur og religion bærer tydeligt præg af den europæiske indflydelse, selvom hinduerne er i overtal har Goa forholdsvis mange katolikker.

    Delstatens første turister var backpackere og især 60’ernes hippier, der her havde fundet et fristed hvor de kunne skeje ud. Senere kom så unge der blev tiltrukket af de mange fuldmånefester. Disse raveparties er i dag forbudt, men det siges dog at de bliver afholdt i hemmelighed.

    Goa er i dag meget populær blandt de mere “almindelige” turister, men selvom turistbyerne kan virke meget turistprægede, slipper man ikke for nogle af Indiens største problemer som f.eks. fattigdom og forurening.

    Goas markeder

    Der er masser af markeder i Goa, men specielt dem i Anjuna og Mapusa er værd at gå efter. Mest kendt er hippiemarkedet i Anjuna, berømt i det meste af verden for det sære mix af vare og handlende der er repræsenteret her.

    Anjuna markedet blev i sin tid startet af 60’er hippierne der på den måde kunne tjene lidt ekstra så de kunne forlænge deres ophold ved Goas strande. Anjuna markedet minder ikke om noget, som jeg personlig har set før, hippieatmosfæren fra 60’erne er her stadig og faktisk kan stedet ikke beskrives, men kun opleves.

    Her er overvældende mange sælgere, udover de lokale er her også folk fra Kashmir, fra Guajarat, fra Kerala, og så er der tibetanerne og hippierne, sidstnævnte ligner nogen der ikke har rørt sig ud af flækken siden 60’erne.

    Markeder med alt

    Hippiemarkedet er ikke noget lokalmarked, der er ikke salg af frugt og grønt, men stort set kun smykker, beklædning og souvenirs. Og dog kan man også finde CD’ere med goatrance, cigaretter, piercere, røgelse osv. Det kan lyde enkelt, men vareudbuddet er enormt.

    Sælgerne er ekstremt påtrængende, især de unge fyre der går rundt og tilbyder trommer og halskæder. Markedet tiltrækker rigtig mange mennesker, nogle gange står man som sild i en tynde, så pas godt på dine ejendele – ikke sjældent hører man om tyveri på markedet. 

    Der findes et par små caféer/barer, men ellers er det en god idé at medbringe en masse vand og eventuelt en hat til hovedet.

    Der skal pruttes kraftigt om priserne, bliver der sagt 800 rupies, kan man roligt starte på 100-150! Anjuna marked bliver som regel sluttet af med fest til langt ud på natten. Taxi til Anjuna fra turistbyerne og retur koster ca. 300-400 rupies.

    Udfyld formularen

    Vi vender tilbage indenfor 24 timer.

      Mapusa marked

      Et andet, men meget anderledes marked, er det i Mapusa (udtales Mapsa). Det er et rigtigt lokalmarked med alt, hvad det indebærer! Her er fisk, køkkengrej, frugt, beklædning, blomster, kød oma. Det kan være lidt af en prøvelse for syns- og lugtesansen.

      Her er en livlig handel, ret beskidt og hygiejnen er stort set ikke eksisterende. Markedet foregår hver dag, men om fredagen skulle nogle af sælgerne fra Anjunas marked også komme her. Det er dog kun en brøkdel og absolutikke noget man skal gå efter. Mapusa by er ret uinteressant, typisk indisk med trafik, kaos, larm osv. Taxa til Mapusa og retur koster ca. 350-450 rupies fra turistbyerne.

      Vejret i Goa

      Goa har typisk tropeklima med temperaturer omkring de 30° året rundt. Regntiden starter i marts/april og kulminerer henover sommermånederne for at slutte i oktober.

      Som altid i troperne kan man komme ud for regnskyl, det gælder også i de “tørre” måneder fra november til marts. Der er høj luftfugtighed i Goa, især lige før regntiden kan det virke trykkende og uudholdeligt.

      Husk at solen er meget stærk, så brug en høj solfaktor. Herunder kan du se vejret i Goa lige nu.

      Godt at vide

      Hinduer, i Goa dog en del kristne.
      Ca. 1 milliard.
      New Delhi
      Fra København er det hurtigst at tage charterflyet til Goa der flyver i vinterhalvåret. Udenfor sæsonen er man nødt til tage til en af de større europæsike lufthavne og derfra videre til Goa, evt. via Mumbai eller Delhi.
      København-Goa ca. 9 timer.
      Lufthavnen i Dabolim er lille, begrænsede indkøbsmuligheder. Pas på med overvægt, her er man meget strikse. Rimelige ventearealer.

      Rupies, 100 rupies ca. 13 kr. Se aktuel kurs her.

      Visumpligt. Fås på den indiske ambassade i København, se www.indian-embassy.dk. Ansøg i god tid, visum kan fås på et par dage men i højsæsonen er ventetiden ofte et par uger!

      Pas skal være gyldigt 6 mdr. efter hjemkomst. At komme ind og ud af Indien er en blandet fornøjelse, man ved snart ikke om man skal grine eller græde! Udover dit visum, som du har fået lavet hjemmefra, får man som så mange andre steder et indrejsekort i flyet.

      Venstre halvdel udfyldes og afleveres ved paskontrollen. Nederste højre side er en slags bagagemærke der underskrives med dato og afleveres når du forlader lufthaven. Værre bliver det når du skal ud af Indien igen, her checker du ind og skal sætte et bagagemærke på din håndbagage.

      Ved paskontrollen afleverer du højre side af indrejsekortet. Lige efter paskontrollen, ca. 2 meter, skal du vise at du har været gennem paskontrollen.

      Få skridt videre skal du vise dit boardingkort og eventuelt finde dig selv på en passagerliste. Du får et stempel som endnu en mand ca. 3 meter derfra skal se, han tjekker også dit bagagemærke.

      Så er det sikkerhedskontrollen hvor du får endnu et stempel når du er blevet kropsvisiteret.

      TDC: Ingen problemer. Sonofon: Ingen problemer
      Ikke nødvendigt
      Sommer +3,5 timer/vinter 4,5 timer
      De fleste taler engelsk

      Du kan se hvilken vaccination du skal have her.

      Goa

      Goa blev en portugisisk koloni i 1505 og overgik fra kolonistatus til at være en portugisisk provins i 1951. Området blev annekteret af Indien i 1961, hvilket ikke blev anerkendt af Portugal før den portugisiske revolution i 1975.

      I 1960’erne og 1970’erne var Goa først og fremmest kendt for sine hippiefester på stranden. I de senere år er det dog charterturisterne, som fylder mest.

      Goa er et af de grønnere områder i Indien, idet det regner store dele af året. Goa siges derfor at være et af de smukkeste steder at besøge, specielt området Palolim i syd-Goa. Det er et yndet feriemål for turister, der ønsker fred og ro i de smukke grønne omgivelser med hvide sandstrande.

      Referencer

      Vi har gennem årene afholdt arrangementer for en lang række fantastiske virksomheder og private.

      Kontakt os i dag

      Skal du med til Goa?

      Så kontakt os i dag på telefonnummer +45 41 17 07 67 eller skriv til os på chris@alberts.dk, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

      Call Now ButtonRing 41 17 07 67